Un milionar nu mai are cale de ieşire: O nouă lovitură dată de ANAF, după ce a ieșit din pușcărie

august 18, 2016

Un milionar român pare că nu mai are cale de ieşire. Cei de la ANAF vor să-l înfunde pe omul cu banii de la FC Braşov, Ioan Neculaie. Administrația Județeană a Finanțelor Publice Brașov susține că insolvența echipei de fotbal FC Brașov, patronată de Ioan Neculaie, a ajuns să fie controlată, la nivel de decizie, de firme din sfera de influență a acestuia.

Care este însă marea miză? 250.000 de euro, bani care trebuie să ajungă sub Tâmpa de la Steaua, în contul transferului lui Alex Chipciu la Anderlecht Bruxelles.  Modul în care a fost desemnat Comitetul Creditorilor dar și înlocuirea lichidatorului Fotbal Club Brașov, echipă patronată de magnatul Ioan Neculaie și aflată în insolvență, este motiv de dispută între firmele înscrise la masa credală și care au de recuperat bani de la club și Administrația Județeană a Finanțelor Publice Brașov (AJFP ).

Fiscul a depus o contestație atât împotriva măsurii înlocuirii lichidatorului cât și împotriva hotărârii Adunării Creditorilor din 21 iulie prin care în calitatea de membri ai Comitetului Creditorilor au fost desemnați AJFP Brașov, Direcția Fiscală și SC ICIM SA, SC PRESCON BV SA, SC PRESCON PIATRA MARE SA. AJFP reclamă calitatea de membre în acest Comitet a celor trei societăți comerciale „având în vedere faptul că structura de acționariat cuprinde acționari comuni iar SC ICIM SA are desemnat în calitate de administrator judiciar TOP Exper SPRL care îndeplinește funcția de administrator judiciar și al Fotbal Club Brașov SA”, conformeranews.ro. „În procedura de insolvență controlul Comitetului Creditorilor este foarte important pentru că așa controlezi toate deciziile importante care se vor lua referitoare la împărțirea banilor care intră sau blocarea descoperirii unor eventuale nereguli”, au explicat surse judiciare pentru sursa citată.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *