Uneltele preferate ale lui Cocoș și Puzdrea: amenințările și șantajele

ianuarie 30, 2015

 

Printre micile secrete ale lui Puzdrea se numără și o afacere care s-a derulat printr-una dintre firmele sale, Centrul de Asistență Medicală, care conta în eliberarea unor certifiate medicale pentru muncitorii români care vroiau să plece la muncă în străinătate.

Cine au fost cei implicați aici? Institutul de Medicină Legală Mina Minovici și Oficiul Migrației Forței de Muncă. Și nu s-a ascuns nimeni, pentru că inclusiv sediul firmei este în incinta IML, cu care există și un parteneriat.Gura lumii spune că doar în urma acestei afaceri grupul de mafioți Cocoș-Bittner-Petrache s-ar fi îmbogățit cu peste 300 miliarde de lei vechi. Ca o surpriză neașteptată, unul dintre cenzorii Centrului de Asistență Medicală a fost o perioadă chiar Eugen Bejinariu, un prieten foarte bun de-al lui Bittner, care a ajuns și directorul general al RAPPS. Prin incredibila afacere Golden Blitz s-a născut și marea afacere Fly Taxi. Asta pentru că patronii de la Golden Blitz s-au implicat cu mare succes și în afecerea cu taxiurile Fly care monopolizase tot ce înseamna transportul la aeroportul Otopeni. Acest lucru a fost însă posibil prin sprijinul ministrului Miron Mitrea, care cu siguranță s-a bucurat de o mare bucată din cașcaval. Și nu în ultimul rând aceeași patroni ai restaurantului Golden Blitz sunt și cei care dețin societatea Euro Construct Trading ‘98” SRL, societate extrem de privilegiată în tot ce înseamnau contractele cu municipalitatea în perioada când primar al Capitalei era evident Basescu

Ce înțelegem din asta? Că afacerile bune se fac doar în familie, nu-I așa? Și pentru că tot am amintit de afacerea Fly Taxi, trebuie să vorbim și de afacerea Speed Taxi, în care este implicat marele mafiot Dumitru Puzdrea. Sau mai degrabă putem spune cum a distrus Puzdrea această firmă. Gura târgului spune că nu cu mult timp înainte de a trece la cele veșnice, patronul de la Speed Taxi ar fi avut proasta inspirație de a se asocia cu fiica lui Puzdrea, Andreea Ruxandra, săgeata trimisă mereu la înaintare de tăticul dornic de senzații tari. Ce au făcut cei doi împreună? Un service auto. Iar Puzdrea a ordonat ca locul ales pentru acest service să fie exact cel unde au existat restaurantele fraților fostului său asociat, arhitectul Năstase Cătălin, afaceriștii ce au fost alungați de nenorocit fără nici un motiv. Sau pentru că a avut: acela de a se fi îmbogățit de pe urma lor foarte mult! Pentru o asemenea afacere a fost nevoie de o investiție serioasă, așa că patronul de la Speed Taxi a scos bani grei din buzunar, a modificat locația, asigurându-I toată aparatura necesară la standarde internaționale. Numai că a face afaceri cu Puzdrea înseamnă întotdeauna a pierde tot.

Se pare că același lucru l-a făcut și familia Puzdrea, pentru că nu după mult timp, mafiotul, potrivit obișnuinței, a început să caute o cale să scape și de stăpânul de la Speed. Gura lumii dezvăluie că atunci când a vrut să-l arunce ca pe o măsea stricată, între cei doi s-ar fi iscat un scandal imens, iar bărbatul a refuzat categoric să-I lase ordinarului munca sa. Din acel moment, patronul Speed Taxi a început să aibă probleme grave cu sănătatea, iar ulterior a murit. Cu alte cuvinte, ca să-l citim pe Puzdrea, a mai scăpat de încă unul… Să nu uităm că aceste vorbe le-a folosit tupeistul atunci când a fost anunțat de moartea suspectă și acum a fostului director al cotidianului Adevărul, jurnalistul Dumitru Tinu, cel pe care Puzdrea îl considera un adevărat dușman pentru că a avut curajul ani buni să scrie despre toate afacerile ilegale ale mafiotului. Ce-a făcut familia Puzdrea în continuare?

A cumpărat o altă firmă de taxi, Rodell Auto Company SRL. De această afacere nouă s-a ocupat cealaltă fiică a lui nea Mitică, Simona, împreună cu iubitul său, fostul căruțaș de la Flora, Dinu David. O altă ilegalitate evident, lăsată de justiția română să se dezvolte după bunul plac al acestui nenorocit. Și pentru că Dinu David a devenit un om în care Puzdrea se încrede (nu știe prostul că acest golan îl așteaptă de mult timp la cotitură ca să-I facă felul) el este și cel care strânge zilnic taxa de protecție instituită de Puzdrea la complexul Flora celor 200 de șoferi care tranzitează locația: un milion pe zi, de persoană. Desigur, banii sunt predați ca la carte tăticului, dar Dinu David are grijă să-și pună și el ceva mărunțiș pentru zilele negre care știe că vor veni. Revenind la firmele lui Cocoș, o ultimă informație ne trimite cu gândul la societatea West Tour 98 SRL, care avea ca profil transportul de călători și mai mulți acționari, printre care și Dorin Cocoș. Culme este că această firmă, din câte vorbește lumea, nu a funcționat niciodată. Și atunci la ce-a folosit acestor excroci?

Să spele cât mai mulți bani prin această societate. Și pentru că am vorbit în rândurile de mai sus de faptul că Andreea e paravanul tăticului în tot ce înseamnă excrocherii, a venit momentul să spunem și ce firme ilegale a înființat Puzdrea, ca să facă rost de câți mai mulți bani necesari șpăgilor către cele mai importante instituții ale României, fără ajutorul cărora acest borfaș nu ar fi rezistat. Prima afacere penală este chiar cea prin care Dumitru Puzdrea a devenit stăpân al complexului Flora, deoarece contractul dintre acesta și cei doi falși proprietari care au revendicat terenul, respectiv Zapisescu și Isăilă a fost semnat de Andreea. Ca o paranteză, tăticul Puzdrear era deputat în acea perioadă și toată lumea trebuia să știe că e curat ca lacrima, nu negru ca tăciunele. La rândul său, firma Universal Construct SRL, o altă ilegalitate grosolană a adus la rândul său multe beneficii golanilor din poliție și justiție care-I sunt mereu alături lui Puzdrea. Prin această firmă, Puzdrea a reușit să fure împreună cu Dumitru Dragomir banii destinați construcției noului sediu al Ligii, împlinindu-și fiecare un vis: Puzdrea și-a construit două vile, iar Dragomir hotelul Cristal Palace din București.

O altă firmă dubioasă este cea numită Universal Economic, unde alături de Andreea figurează și… Elena Păunescu, contabila care-I rezolvă lui Puzdrea toate problemele financiare. Ușor-ușor am ajuns la alte două firme marca Puzdrea: New Estate Imobiliare și Universal Trade Advisor. De remarcat că în societatea de imobiliare și-a adus aportul și fostul amant al Andreei, cel cunoscut sub numele de Florin Americanul, însăși șeful rețelei de hackeri care a fost anihilată într-un apartament de-al lui Puzdrea. O ultimă firmă ilegală a familiei Puzdrea este Best Things, o societate fantomă care a avut rolul de a prelua restaurantele pe care le-au deținut în complexul Flora frații arhitectului Năstase Cătălin. Câte secrete nedescoperite mai are Puzdrea? Multe. Și probabil că va mai șpăgui alte nume importante ale României. Dar oricât s-ar strădui să zburde, tot pușcăria îl va mânca…

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *