Universitatea București va decide dacă îi retrage titlul de doctor a lui Victor Ponta

ianuarie 13, 2015

Baroul București va putea analiza cererea de excludere din avocatură a lui Victor Ponta doar după ce Universitatea București va decide dacă îi retrage titlul de doctor sau nu, a declarat avocatul Ion Ilie-Iordăchescu, pentru Mediafax.

Decanul Baroului Capitalei a explicat că solicitarea europarlamentarului Monica Macovei de excludere a premierului din avocatură a fost făcută deoarece Victor Ponta a fost primit în corpul avocaţilor, în 2005, în baza titlului de doctor, şi nu în urma unui examen.

“În realitate, consiliul se poate pronunţa în această chestiune după ce Universitatea Bucureşti decide dacă se aproba sau nu se aprobă cererea de renunţare la titlul de doctor a premierului Victor Ponta. Consiliul Baroului nu se poate pronunţa pe acest subiect pentru că nu cunoaştem un punct de vedere al instituţiei care a emis documentul”, a spus Ion Ilie-Iordăchescu.

Europarlamentarul Monica Macovei i-a cerut, marţi, decanului Baroului Bucureşti să îl excludă pe Victor Ponta din avocatură, pe motiv că renunţarea la titlul de “doctor în drept” anulează diploma pe baza căreia a fost primit în avocatură.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *