Unul dintre teroriștii sinucigași de la Bataclan a fost indentificat

noiembrie 15, 2015

A fost identificat unul dintre teroriștii care au îndoliat Europa. Vineri (13 noiembrie), au avut loc șase atentate simultane, în Paris, care s-au soldat cu moartea a cel puțin 129 de persoane, și rănirea altor 350. Unul dintre jihadiști a fost identificat după amprente. Autoritățile franceze i-au găsit degetul în locul unde s-a aruncat în aer.

Este vorba de Omar Ismail Mostefai, un tânăr de 29 de ani. El este unul dintre cei trei teroriști care s-au aruncat în aer la sala de concerte Bataclan, unde cânta formația americană Eagles of Death Metal.  Omar s-a născut în suburbia pariziană Courcouronnes și a fost arestat de opt ori până acum. Era pe lista autorităților pentru acte criminale minore. Investigatorii susțin că Omar Ismail Mostefai a fost în Siria anul trecut, relatează The Daily Mail.

Tatăl lui Omar, dar și fratele lui în vârstă de 34 de ani, au fost arestați sâmbătă (14 noiembrie), iar casa lor a fost percheziționată.  Autoritățile l-au identificat pe Omar Ismail Mostefai după amptrente, aceștia găsindu-i un deget printre cadavrele de la sala Bataclan.

Omar Ismail Motefai s-a născut la 21 noiembrie 1985, în suburbia Courcouronnes, din Paris. A fost reținut de către polițiști de opt ori, în intervalul 2004-2010, dar nu a stat deloc după gratii. Cu toate acestea, până vineri (13 noiembrie), bărbatul nu a fost implicat în nici o investigație de natură teroristă. Se pare însă că Omar Ismail Motefai a petrecut un an în Siria, luptând alături de gruparea teroristă ISIS, care a revendicat atacurile de la Paris. Din 2010, bărbatul apărea în dosarele serviciilor secrete franceze ca suspect de extremism islamic, însă nu a fost pus sub urmărire niciodată.

Fratele teroristului s-a predat poliției după ce a aflat că Mostefai a fost implicat în atentatele care au curmat viața a peste 129 de oameni. Acesta susține că nu a mai vorbit cu fratele său de câțiva ani și că știa că este un infractor, dar nu și-a imaginat niciodată că este și un terorist.

Autoritățile franceze nu știu nici acum câți teroriști au fost implicați în atentatele de vineri seară (13 noiembrie). Cert este că șapte dintre aceștia s-au aruncat în aer, iar unul a fost ucis de către forțele de ordine.

 

 

sursa :.click.ro

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *