• Fără categorie
  • 0

USR a depus plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva Gabrielei Firea. Reacția Primăriei

mai 31, 2017

Partidul Uniunea Salvați România a depus, miercuri, o plângere penală la adresa primarului general Gabriela Firea, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Cei de la USR îl acuză pe primar că, timp de mai multe luni a refuzat sistematic să pună pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului General al Municipiului București proiectele ce veneau din partea consilierilor USR.

Primăria a reacționat după plângerea penală depusă de USR și a arătat că „proiectul ordinii de zi se întocmeşte la propunerea primarului, a consilierilor, a secretarului, a comisiilor de specialitate sau la solicitarea cetăţenilor în condiţiile legii” și că „dreptul la iniţiativă pentru proiectele de hotărâri ale CGMB aparţin primarului, viceprimarului, consilierilor şi cetăţenilor în condiţiile legii”, conform unui comunicat al instituției.

Orice proiect de hotărâre trebuie să fie însoţit de raportul compartimentului din cadrul aparatului de specialitate, cu excepţia proiectelor dezbătute în cadrul şedinţelor extraordinare”, arată Primăria Capitalei.

În ceea ce priveşte cele șase proiecte despre care USR spune că nu au fost introduse pe ordinea de zi, Primăria Capitalei consideră că „acestea au fost înaintate direcţiilor de specialitate în vederea întocmirii raportului de specialitate, la două intre ele a fost comunicat răspuns negativ de la direcţii, unul s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din data de 29.03.2017, însă a fost respins la vot, iar pentru restul de 3 proiecte până la acest moment nu este întocmit punctul de vedere al direcţiilor de specialitate”.


USR arată că, în conformitate cu Legea 215/2001, a administrației publice locale, primarul are printre altele și atribuții în privința întocmirii ordinii de zi a ședințelor CGMB.

”Consilierii USR au solicitat în mod repetat introducerea acestor proiecte pe ordinea de zi a ședintelor, i-au cerut primarului Firea și în scris să motiveze acest refuz, însă fără rezultat. Mai mult decât atât, chiar și departamentele primăriei, aflate în subordinea Gabrielei Firea, au întârziat mai mult decât cele 30 de zile prevăzute de lege să emită avizele necesare proiectelor propuse de USR. Aceste proiecte urmăresc eficientizarea activității spitalelor bucureștene, o îmbunătățire a serviciului public de deszăpezire, o rezolvare a situației câinilor fără pedigree din oraș sau înființarea unei comisii de imagine urbană în primărie. Unul singur dintre ele a fost introdus pe ordinea de zi după mai bine de trei luni de la depunere, și a fost respins de votul majorității PSD și ALDE”, spun cei de la USR.

Considerând că nu există niciun motiv legal care să justifice neluarea în seamă a proiectelor, care ar aduce reale beneficii orașului și cetățenilor, Uniunea Salvați România a făcut astăzi plângere penală la adresa primarului general, mai anunță formațiunea.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *