Vâlcov va fi cercetat în continuare sub control judiciar

ianuarie 22, 2016

Tribunalului București a admis excepția de necompetență teritorială invocată de fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, și au declinat în favoarea Tribunalului Olt competența de soluționare a cauzei în care acesta este trimis în judecată pentru luare de mită, transmite Agerpres.

Soluția este fără cale de atac și a fost pronunțată pe 20 ianuarie în camera de consiliu.Vâlcov va fi cercetat în continuare sub control judiciar, deoarece în dosarul nr. 439/3/2015/a2.1, privind verificarea unor măsuri preventive, la termenul din 20 ianuarie, magistrații au constatat ”legalitatea și temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar” luată față de Darius Vâlcov în baza unei ordonanțe a DNA din 16 noiembrie 2015. Soluția dată de magistrații Tribunalului București în privința cercetării lui Vâlcov sub control judiciar poate fi contestată.

Vâlcov, fost ministru al Finanțelor și fost primar al municipiului Slatina, este cercetat pentru fapte de corupție în mai multe dosare privind infracțiuni din perioada în care era primar cât și ulterior acelei perioade.

Acesta este acuzat că, în calitate de primar al municipiului Slatina, a primit diferite sume de bani de la oameni de afaceri pentru derularea unor contracte între Primăria Slatina și firmele deținute de afaceriști. Contractele vizează reabilitarea termică a unor blocuri, reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina, extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare în județul Olt.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *