Valeriu Zgonea:Suntem într-o situație de criză

iulie 17, 2015

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a deplâns, joi, într-un interviu pentru Associated Press, situația din PSD.

Zgonea cere o reformă profundă a Partidului Social Democrat, de guvernământ, în contextul în care premierul Victor Ponta este urmărit penal, relatează Associated Press.

Suntem într-o situație de criză... cu liderul inculpat și cu vicepreședintele condamnat pentru corupție”, a spus Zgonea.

“În România, sistemul de conducere este o reminiscență a mentalității comuniste, care afectează credibilitatea noastră”, a mai spus acesta.

Avem nevoie de o schimbare de mentalitate… asta este ceea ce generația tânără ne spune”, a mai precizat Zgonea. “Din păcate, partidele de opoziție sunt și mai puțin reformate”, a adăugat el.

Zgonea a mai declarat că PSD are nevoie de reforme profunde și trebuie să organizeze rapid un congres pentru a alege un nou președinte.

Miercuri, Zgonea a declarat că Rovana Plumb este “în acest moment cea mai bună soluție pentru conducerea PSD”, fiind “singurul om rămas în picioare”.

El a mai susținut că dacă el ar fi vrut să candideze pentru vreo funcție în partid și-ar fi anunțat candidatura.

Liviu Dragnea a fost condamnat în luna mai la un an închisoare cu suspendare, fiind acuzat de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani,

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *