• Fără categorie
  • 0

Vasile Blaga sprijina reducerea cota de TVA la 19%

iunie 23, 2015

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat luni că liberalii vor vota proiectul de lege privind Codul Fiscal dacă de la 1 ianuarie cota de TVA va fi redusă la 19%.

Potrivit lui Blaga, proiectul de lege privind Codul Fiscal a fost analizat, luni, în Comisia de unificare a PNL.

”Am remarcat, în acest sens, că domnul Ponta şi colegii domniei sale au citit cu atenţie programul de guvernare al PNL. În comisia de la Camera Deputaţilor a mai rămas în dezbatere un singur subiect, şi anume cel legat de nivelul şi data la care să se aplice reducerea de TVA. Domnul Ponta lua în derâdere propunerea Partidului Naţional Liberal ca de la 1 ianuarie 2016 cota de TVA să fie de 19%, urmând ca din 2018 să avem o cotă de TVA egală cu cota unică de 16%. Vă mai aduceţi aminte că Ponta ne propunea o cotă redusă la 20% din aprilie, apoi s-a răzgândit. Iată că acum a ajuns la propunerea noastră – TVA de 19% de la 1 ianuarie 2016. Din acest motiv, PNL va vota proiectul de lege privind Codul Fiscal. Sigur, ne pare rău pentru faptul că Guvernul Ponta nu a găsit argumente pentru a convinge Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană de necesitatea acestor măsuri”, a declarat Blaga.

Premierul Victor Ponta a anunţat, duminică, pe Facebook, că a fost vizitat în Turcia de către ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi cel al Finanţelor, Eugen Teodorovici, cu care a decis să susţină în Parlament scăderea cotei standard a TVA la 19%, nu la 20% cum a propus Guvernul iniţial, reducere care să fie aplicată mai devreme de 1 ianuarie.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *