Vicepreşedintele SUA, replică pentru ‘The New York Times’: ‘Disgraţios şi jignitor’

august 6, 2017

Vice-preşedintele SUA, Mike Pence, a dezminţit categoric duminică o relatare a publicaţiei The New York Times conform căreia el s-ar pregăti intens pentru o candidatură prezidenţială în anul 2020, în timp ce o consilieră a preşedintelui Donald Trump a susţinut că acesta din urmă are ca obiectiv să obţină în 2020 al doilea mandat prezidenţial, informează agenţiile AFP şi EFE, potrivit Agerpres.

‘Articolul de azi din the New York Times este dizgraţios şi jignitor pentru mine, familia şi întrega noastră echipă. Alegaţiile din acel articol sunt categoric false şi reprezintă ultima încercare a presei de a diviza această administraţie’, a indicat Mike Pence într-un comunicat. Considerat garantul unei anumite stabilităţi într-o administraţie cam haotică, Mike Pence asigură totodată că îşi ‘concentrează toate eforturile pentru a avansa agenda preşedintelui şi pentru a-l vedea reales în 2020’.

The New York Times, una dintre publicaţiile ostile preşedintelui Donald Trump, a publicat duminică dimineaţa un articol în care susţine că Mike Pence şi-a înmulţit întâlnirile cu potenţiali donatori şi cu grupuri ale conservatorilor pentru a se lansa în cursa prezidenţială din 2020, la fel cum ar proceda conform aceluiaşi cotidian şi alţi politicieni republicani, printre care îi menţionează pe guvernatorul statului Ohio, John Kasich, senatorul de Arkansas, Tom Cotton şi ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley.

În urma articolului din The New York Times, destul de straniu dacă avem în vedere că Trump este abia în primul an de mandat, a reacţionat şi consiliera acestuia, Kellyanne Conway, care a asigurat într-o declaraţie dată postului ABC că el şi-a stabilit ca obiectiv să obţină la scrutinul din anul 2020 un al doilea mandat la Casa Albă.

Dar adversarii lui Trump pun la îndoială nu doar candidatura sa în 2020, ci şi posibilitatea ca el să-şi ducă până la capăt actualul mandat, în contextul frecventelor polemici din interiorul administraţiei sale şi a anchetei privind ingerinţa Rusiei în scrutinul din 2016.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *