Victima unui procuror celebru rupe tăcerea

septembrie 5, 2017

Alexandru Lele, fost procuror și actualmente avocat, a vorbit la ”Sinteza Zilei” despre abuzul căruia i-a căzut victimă, într-un dosar instrumentat de Elena Rădescu. Aceeași Elena Rădescu, de la Inspecția Judiciară. Potrivit unor informații, Elena Rădescu a trimis CSM o notă în acuza o persoană din conducerea IJ de imixtiuni de natură a perturba activitatea instituţiei verificate, iar pe două colege de lipsă de tact. 

Alexandru Lele a scăpat de acuzațiile din dosar după mai bine de șase ani.

”Concluzia la care am ajuns este că a fost în slujba unor servicii pe care le-am deranjat. Dosarul îi fusese repartizat tânărului procuror Panait. A fost cea care l-a însoțit la Oradea (n.r. – Elena Rădescu), l-a monitorizat, a fost cea care încerca să se impună și să îl determine să ajungă la niște concluzii, pe care Panait nu le-a acceptat. La nici zece zile după ce a ajuns la București a dat soluție de scoaterea mea de sub urmărire penală. După aceea dosarul a fost dat doamnei procuror, care a încercat să-mi găsească ceva împotrivă. Am avut 49 de capete de acuzare” a spus Alexandru Lele.

Fostul magistrat a explicat că în acel caz soluția de scoatere de sub urmărire penală a fost infirmată de procurorul ierarhic superior, iar asta a făcut posibil ca dosarul să ajungă la Elena Rădescu.

Totodadă, activitatea Elenei Rădescu poate fi pusă sub semnul întrebării după ce ICCJ a venit cu o concluzie devastatoare.

”În cazul judecătorilor trimiși în judecată de Rădescu ICCJ a constatat că Rădescu a ascuns și a denaturat probe, ceea ce a pus sub semnul întrebării întreaga urmărire penală” a mai spus Alexandru Lele.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *