• Fără categorie
  • 0

Victor Ciutacu îi face praf discursul eroului Cioloș: 6 puncte nevralgice

septembrie 20, 2016

Discursul din Parlament al premierului Dacian Cioloș a devenit instant viral pe rețelele de socializare și mulți i-au lăudat vorbele. Jurnalistul Victor Ciutacu face o analiză a discursului lui Cioloș și face șase observații plecând de la cele spuse de premier.

Pentru mine, om care sunt crescut la țară, patriotismul înseamnă în primul rând bun simț, inseamna a nu minți, inseamna a-ți ține cuvântul și înseamnă să îți asumi ceea ce știi să faci și nu mai mult. Nu am nevoie de lecții legat de patriotism”

1. Numai ăia de la oraș pot fi trădători? Înțeleg că țăranii sunt excluși suspiciunilor, dar cine a făcut împărțirea asta?
2. Bunul simț se probează, nu se declamă. Și, oricum, nu l-am găsit în definițiile patriotismului.
3. Sinceritatea, declamată și aia, e parte constitutivă a noțiunii de patriotism? Dacă da, unde scrie asta?
4. Cuvîntul ți-l poți ține și față de superiorul/angajatorul tău extern, lucru care nu te face neapărat patriot.
5. Depinde ce și față de cine îți asumi. Poți fi angajatul lunii și fără să fii patriot.
6. Concret, s-a lămurit cineva ce știe exact să facă premierul tehnocrat? Eu nu, dar, lipsit de simț al observației cum sunt, mă declar dispus să lecturez cu interes lămuririle celor mai ageri.
Cât despre nevoia de lecții, mai știu eu niște infailibili care, după ce au dat nas cu umilințele și teroarea poreclitului stat de drept, azi își plâng în pumni nefericirea și mai nimeni n-are timp să-i asculte”, scrie Victor Ciutacu, pe blogul personal.
Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *