Victor Ciutacu solicită desfiinţarea DNA, o instituţie nocivă, după achitarea lui Ponta

mai 11, 2018

Jurnalistul Victor Ciutacu, de la România TV, solicită desfiinţarea DNA după decizia ÎCCJ de achitare a fostului premier Victor Ponta. În opinia lui Ciutacu, lupta anticorupţie se poate defăşura şi fără această “instituţie nocivă”.

“Acum, după achitarea rușinoasă pentru DNA a lui Ponta ( cu tot cu Șova la pachet), nu mai e vorba (doar) despre demiterea, nu demisia, lui Kovesi. Ci despre desființarea unei instituții nocive. Restul e vrăjeală politică. Odată gonită din funcție, din magistratură și plecată fizic din cetatea imposturii cu ștaif Zeița Anticorupției, înlocuitorul nu poate fi decât un alt zelos. Teleghidat tot de ăia care au inventat-o pe post de de spaimă a corupților și pe mediocra asta fără trecut profesional, cu prezent mizerabil și cu viitor incert. Infracțiunile de corupție trebuie și pot fi cercetate, fără nici o problemă, de procurori specializați fără să fie nevoie de reunirea lor sub o singură umbrelă. Hotărâre politică și onestitate față de alegător înseamnă să faci cu adevărat dreptate. Cine a băgat vastu-n caraiman și e dovedit cu metode legale, în baza multelor acte normative în vigoare și musai în limitele constituționale, roiu’ la brutărie și, mai ales, banii înapoi. Da’ pe bune, nu pe comenzi și umori ale frustraților răzbunători, nu pe dărâmat guverne și schimbat regimuri politice atunci când i se scoală unuia. După ce au cucerit Troia și au terminat măcelul, ca să nu cumva să li se mai nască vreun dușman, aheii au ars cetatea și au arat pământul. Metaforic vorbind, asta trebuie să se întâmple cu DNA. Pentru ca viețuitoare precum Uncheșelu, Portocală, Man, Tițian, Popovici, Mirică și alții ca ei să nu se ascundă în scorburi și să iasă după aia gata de luptă cu noul dușman, în slujba noului stăpân. Da, știu, americanii, UE, Greco, bla-bla. Masa critică pentru o decizie politică spectaculoasă și eficientă e strânsă. Există vreun partid capabil să-și asume că va face asta? Dacă da, are votul meu”, scrie Ciutacu pe blog.

 

Fostul premier Victor Ponta şi fostul senator Dan Şova au fost achitaţi, joi, de magistraţii instanţei supreme în dosarul “Turceni – Rovinari”, în care au fost judecat pentru fapte de corupţie, în legătură cu încheierea unor contracte de consultanţă. Decizia instanţei nu este definitivă.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă, putând fi atacată de procurori.

La ultimul termen al procesului, procurorii au cerut pedepse cu închisoarea pentru Victor Ponta şi pentru Dan Şova. Ancheta în acest dosar a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului.

Procurorul DNA a solicitat condamnarea lu Victor Ponta pentru fals în înscrisuri sub semnătura privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani şi şi o pedeapsă complementară în cazul acestuia.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *