Victor Ponta :Îi rog să accepte o reuniune la Guvern cu reprezentanții instituțiilor publice

octombrie 2, 2015

Premierul Victor Ponta se întâlnește, vineri, cu reprezentanți ai societății civile și ai autorităților publice locale, pe tema gestionării crizei refugiaților, anunță Guvernul.

Întâlnirea are loc la Palatul Victoria.

Recent, mai multe organizații neguvernamentale — între care Asociația Pro Democrația, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Salvați Copiii România, Societatea Academică din România și APADOR-CH — au solicitat autorităților să își reconsidere atitudinea în gestionarea crizei refugiaților și să dea un semnal de încredere, umanitate și solidaritate.

“Modul în care au reacționat autoritățile române, prin vocea președintelui, a premierului și miniștrilor este inadecvat, ignorând atât tradiția țării care în nenumărate rânduri a deschis ușa refugiatilor, cât și spiritul tratatelor internaționale la care România este parte. Autoriățile române s-au lasat antrenate intr-o atitudine cinica, atunci cand nu au cedat de-a dreptul in fata temerilor sau prejudecatilor fata de refugiati. In acelasi timp au ignorat pozitiile care pledau pentru o abordare umana si solidara. (…) Solicitam autoritatilor sa depaseasca blocajul in care au intrat si care condamna Romania la izolare.

Romania are resursele pentru a primi mai multi refugiati decat s-au grabit autoritatile sa anunte. Este o tara care beneficiaza de expertiza a zeci de organizatii ale societatii civile care au derulat programe pentru persoane vulnerabile, inclusiv refugiati. O parte din cetatenii romani sunt originari din regiunea Orientului Mijlociu, iar acestia pot asista eforturile statului roman de primire si integrare a refugiatilor din zona. Nu in ultimul rand, cetateni obisnuiti pot raspunde cu empatie si solidaritate la nevoia celor plecati din calea razboiului si persecutiilor. Solicitam autoritatilor sa isi reconsidere atitudinea in gestionarea acestei situatii exceptionale si sa dea un semnal de incredere, umanitate si solidaritate”, se arăta în apelul organizațiilor neguvernamentale.

Reacția lui Ponta

În replică, premierul Ponta a aplaudat apelul

”Am primit apelul reprezentanților societății civile. Îl consider pertinent și oportun. Îi rog să accepte o reuniune la Guvern cu reprezentanții instituțiilor publice cu atribuții în acest domeniu pentru a face eforturi comune de implementare a deciziilor europene!”, a reacționat atunci Ponta pe Facebook.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *