Viperele corupte din şerpăria Flora

noiembrie 25, 2015

 

 

Viperele corupte din şerpăria Flora..Cum a reuşit Dumitru Puzdrea să-şi pună la punct o întreagă reţea de corupţi din toate domeniile dispusă mereu să-i rezolve problemele? Cu bani mulţi. Cu şpăgi colosale, pe care jigodia i-a scos mereu din buzunar fără să se gândească că mâine nu ar avea după ce bea apă, aidoma comercianţilor pe care-i şantajează la orice pas. Aşa înţelege Puzdrea şmecheria. Să cunoască filiere, grupări şi alţi şmecheri convinşi ca şi el că pot scăpa oricând de rigorile legii. Până într-o zi când tuturor li se va înfunda definitiv.

Tăticul şpăgilor fără număr

Cum au procedat ofiţerii şi magistraţii care au dat mâna cu mafia lui Puzdrea? Vezi ofiţerii secţiei 2 poliţie, ordinarii Firu Denisa, Lupu Marian, Ionuţ Alexandru, Dănuţ Lepădatu împreună cu cel ajuns acum pe cea mai mare funcţie de conducere din Poliţia Capitalei, Voicu Mihai Marius, alături de judecătoarele Virginia Duminică, mediatizata Geanina Terceanu şi procurori fără număr? Foarte simplu. Când au ajuns în faţa dosarelor fără număr ale lui Puzdrea, puşi în situaţia de a studia dovezile care de la prima vedere l-ar fi aruncat mulţi ani în puşcărie, au privit Codul Penal cu mirare. Nu credem că vreunul dintre cei care-i stau mereu alături lui Puzdrea s-au gândit măcar odată ca acesta să fie prins. Categoric nu. Totdeauna şi-au pus problema cum să încaseze cât mai mult de la el până când va veni momentul adevărului şi atunci mafiotul va fi obligat să plătească.

Şi aşa muntele de bani pe care-l vedeau în faţa ochilor creştea pe an ce trecea odată cu alte nenorociri pe care Dumitru Puzdrea le punea la cale, fără frică. Nici ofiţerii secţiei 2 poliţie, nici magistraţii prieteni nu au fost niciodată speriaţi de ceea ce fac. Nu au gândit o secundă că faptele lor legate de muşamalizarea dosarelor acestui evazionist de top al României vor putea fi triplate în privinţa lor. Doar sunt magistraţi, nu vreun terchea-berchea de doi lei. Şi acum dacă stăm şi gândim la rece, dacă societatea le plăteşte acestor vipere salarii de cinci ori mai mari decât altor reprezentanţi ai vreunei instituţii a României, atunci nu e normal să primească o pedeapsă proporţional mai mare? În plus, nu ar fi normal ca societatea să recupereze toţi banii pe care nenorocitul de afacerist le-a dat judecătorului şi poliţistului corupt? Nu ar trebui oare ca acest Dumitru Puzdrea să devină el însuşi un sclav al societăţii câte zile mai are el de trăit pentru a-şi achita datoriile făcute din imensele furăciuni?

Sclavii de la Apa Nova

Aici nu jucăm un singur meci, cu un singur câştigător. Aici vorbim de exemplu de soarta unui Bucureşti pe care haimanaua de Puzdrea l-ar putea distruge în câteva minute din cauza clădirii ilegale pe care a ridicat-o în incinta complexului Flora peste cele două apeducte care alimentează Bucureştiul cu apă. Şi nici acest lucru nu a fost văzut de nimeni din ceea ce înseamnă poliţist, judecător, reprezentant al DIICOT, al DNA şi aşa mai departe. Ce să mai vorbim atunci de corupţii de la Apa Nova, care au ştiut de la bun început cum stă treaba, dar s-au gândit să intre şi ei cât pot de tare în şerpăria lui Puzdrea?

Că dacă e să se afle adevărul, se scot şi ei cum pot. Şi prima mişcare a făcut-o chiar şeful suprem al instituţiei, francezul Bruno Roche, care după ce a fost informat că fostul asociat al lui Puzdrea, arhitectul Năstase Cătălin a deschis mai multe procese vizavi de incredibila situaţie de la Flora din cauza acelei clădiri, a dat repede o declaraţie oficială, în care a explicat cât de grav a încălcat mafiotul Legea Apelor. Şi cu asta v-aţi scuturat de toate obligaţiile, nu-i aşa domnule Roche? Şi cu şpaga pe care au luat-o slugoii pe care-i păstoriţi din care suntem convinşi că v-aţi luat şi dumneavoastră partea, cum rămâne? Cine plăteşte oalele sparte? Cine va fi declarat răspunzător când natura se va dezlănţui fără să ne ceară voie şi un cutremur devastator se va abate asupra noastră? Cum va reuşi o echipă să intervină?

Vă spunem noi, domnule Roche, nu va putea! Nici un specialist, indiferent cât de bine intenţionat ar fi el la acel moment nu va reuşi decât să privească de pe margine cum mor oamenii! Şi totul din vina unui ordinar pe care mai marii ţării îl ţin drept sponsor pentru alte ordinării! De ce nu a deschis nimeni nici un cuvânt despre afacerile dintre Puzdrea şi Sorin Oprescu, atunci când aţi dat din coadă bucuroşi că l-aţi prins cu mita în braţe, domnilor procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie? Ce aşteptaţi? Să vină Oprescu să vă tragă de mânecă şi să recunoască spăşit, că a greşit şi acum vrea să recunoască totul, pentru că l-a apucat brusc frica? Uităm toţi cum îl apuca amnezia când vreun ziarist mai cu tupeu îl lua la întrebări despre situaţia dezastruoasă de la complexul Flora? Ba mai avea puţin şi se jura că nici nu ştie că în Capitala păstorită de el există vreun en-gros cu numele ăsta? Şerpăria lui Puzdrea e imensă şi dacă nu intrăm peste ea să-i dăm foc, ne vom trezi într-o zi că Puzdrea va dispărea fără urmă. Oare de ce credeţi domnilor procurori că pleacă nenorocitul din ce în ce mai des în SUA, Israel, Dubai şi Germania, cu isterica de nevastă, Iosefina, după el?

Ca să pună în ordine toate conturile burduşite cu bani pe care le are acolo. Ca să nu lase urme atunci când se va face nevăzut, aşa cum a vrut şi Cocoş, prietenul său de şmecherii să facă. Doar că Dumitru Puzdrea e de 100 de ori mai periculos decât Cocoş, Udrea, Oprescu, Lis, Alina Bica la un loc. Şi că venii vorba de Bica, de ani buni bruneta a făcut parte din şerpăria lui Puzdrea, muşamalizându-i tot ce a însemnat dosar legat de complexul Flora. De ce acum, când e la ananghie, nu suflă nimeni despre sacii de bani pe care i-a strâns în urma relaţiei cu Dumitru Puzdrea? Pentru că în România, mita a devenit cel mai cunoscut sport naţional. Pentru că în loc să-l strângă cu uşa pe delincventul Puzdrea, mai marii ţării îl consideră cea mai bună oportunitate de a trăi cât se poate de bine. Concluzia? Puzdrea a reuşit ca nimeni altul să pună cu botul pe labe justiţia şi poliţia românească. Ne e ruşine că suntem români!

Vlad Ţepeş

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *