Vladimir Putin, declarații despre soarta Siriei. Ce urmează să se întâmple

noiembrie 22, 2017

Președintele Rusiei Vladmiri Putin a apreciat, miercuri, că există o ”șansă reală” de a pune capăt conflictului din Siria, subliniind, însă, că pentru o soluție politică toate părțile, inclusiv guvernul sirian, trebuie să accepte compromisuri.

 

“A apărut o şansă reală de a pune capăt acestui război civil care durează de mai mulţi ani”, a declarat preşedintele rus în deschiderea unui summit organizat în staţiunea balneară Soci, în prezenţa preşedinţilor Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi Iranului, Hassan Rouhani. Potrivit lui Putin, acţiunile militare de amploare “împotriva grupurilor teroriste din Siria se apropie de final”, scrie Agerpres.

“Datorită eforturilor Rusiei, Iranului şi Turciei, am reuşit să evităm dezintegrarea Siriei, să împiedicăm căderea ei în mâinile teroriştilor internaţionali”, ceea ce ar fi însemnat o “catastrofă umanitară”, a spus Putin.

Prin summitul de la Soci, liderul de la Kremlin, principalul susţinător al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, vrea să pregătească perioada postconflict, în condiţiile în care regimul sirian, sprijinit de armata rusă, a preluat de la rebeli şi de la jihadişti controlul asupra unei mari părţi a teritoriului ţării.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *