Vladimir Putin:Ideile trebuie să ducă la rezultate bune, nu cum a fost cazul lui Vladimir Ilici” Lenin

ianuarie 22, 2016

Președintele rus Vladimir Putin a dat vina joi pe Vladimir Lenin, decedat în 1924, dar venerat în continuare de mulți dintre ruși, pentru destrămarea URSS și “explozia” Rusiei, conform AFP.

“Ideile trebuie să ducă la rezultate bune, nu cum a fost cazul lui Vladimir Ilici” Lenin, a declarat Putin, în cadrul unei reuniuni a Consiliului prezidențial asupra științelor și educației.

Ideile lui Lenin sunt cele care “au dus în final la căderea Uniunii Sovietice” în 1991, a afirmat președintele rus, într-o critică neobișnuită la adresa liderului Revoluției bolșevice din 1917.

“A fost depusă o bombă nucleară sub imobilul numit Rusia și ea a explodat ulterior”, a afirmat Putin, care se arată adesea nostalgic după epoca sovietică.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a declarat că “președintele nu a făcut decât să-și spună punctul de vedere”. “Fiecare persoană, inclusiv președintele, are dreptul să aibă atitudinea proprie față de rolul unei pesonalități sau al alteia în istorie’, a încercat Peskov să dreagă busuiocul.

La un sfert de veac după căderea URSS și a regimului comunist, Lenin — decedat în 21 ianuarie 1924 — rămâne venerat în Rusia, unde mii de străzi și monumente omagiază în continuate memoria celui care a fost liderul Revoluției din Octombrie 1917 și fondatorul statului sovietic.

Corpul îmbălsămat al lui Lenin se află în mausoleul său din Piața Roșie, în fața zidurilor Kremlinului, la câțiva metri de mormântul lui Stalin.Purtătorul de cuvânt al lui Putin a asigurat că o eventuală înhumare a lui Lenin “nu este pe ordinea de zi”.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *