Vor plăti grav și jurnaliștii șpăgari ai lui Vanghelie de acum înainte? Intră în categoria asta și prietenul lui Puzdrea, băiatul cu ochi al albaștri, Bogdan Chireac?

martie 16, 2015

Șpăgarii lui Udrea, șpăgarii lui Vanghelie, șpăgarii lui Puzdrea. Fiecare jurnalist care e obsedat nu de bani, ci de numărul lor, și-a ales câte un personaj pe care să-l pupe în dos. Contra unor sume substanțiale, pentru că nu te poți juca cu informațiile presei române. Când vrea, te găsește și în gaura de șarpe. De când blonda din Turism își remobilează celula VIP din arestul Capitalei, slugoii săi tac mâlc.

Au băgat capetele în pământ și stau să cugete. Nu la ce au făcut, Doamne ferește, ci se gândesc și ei, ca niște amărâți ce sunt, căci mămica lor cea darnică e plecată pentru o perioadă dintre ei spre ce oameni cu nevoi și multă dare de mână să se îndrepte.

Or fi ei rușinea presei române, dar când își chiorăie burta de foame, uiți de toate și te reorientezi. Dar unde să se ducă? Că și șpăgarii lui Vanghelie trec acum prin niște momente cumplite, pentru că sponsorul oficial a fost și el luat de DNA și aruncat într-o altă celulă.

Tot VIP, iar de Puzdrea nu te poți lipi Doamne ferește pentru că acolo e bătaie. În plus, tartorul, Bogdan Chireac taie și spânzură doar dacă aude vreun zvon că cineva ar avea îndrăzneala să atenteze la munca lui de ani de zile, soldată cu case, mașini și conturi în bănci. În câteva săptâmâni s-a ales praful de tot, iar acum șpăgarii minunatei instituții numită presa română tremură ca nu cumva să fie și ei chemați să dea cu subsemnatul pentru fiecare mită pe care au lua-o de-alungul vieții și pentru cât au mințit, indus în eroare și dezinformat oamenii pe care pretind că-i servesc. Ehe, viața pe care au dus-o ei lângă Udrea n-o vor uita niciodată.

Ce distracție, ce concedii, bani când nici nu gândul nu gândeai și acum… au rămas ai nimănui. Ar mai putea ei să scrie una, alta, că subiecte ar găsi vizavi de blondă, dar unde să le mai publice? Că nu mai cumpără nimeni în aceste momente slugărnicii legate de fostul ministru al Turismului. Cât îl privește pe Marian Vanghelie, numai pereții biroului său de la primăria sectorului 5 pot spune ce paranghelii s-au ținut acolo, cum veneau trepădușii de Crăciun și de Paște să-și primească mielul sau porcul, plus banii în plicuri, plus sticlele de whisky de 5 litri bucata, pe care bieții jurnaliști abia reușeau să le bage într-un taxi și să le ascundă în casele primite, unele dintre ele tot de la Almanahe. E drept că cei mai bine văzuți au fost tot cei care au ținut aproape de Dumitru Puzdrea. Omul are nevoie și acum de lingăi și îi are, nu e vorba de asta, dar nimeni nu intră în cloaca lui Bogdan Chireac.

Securistul are oamenii lui și totul e un cerc închis, așa că… țeapă. Și acum, fie vorba între noi, relațiile sus puse pe care le are Chireac nu se compară cu cele ale unor neica nimeni de la vreo publicație, indiferent cât de mare ar fi aceasta. Că n-a avut nimeni tupeul lui Chireac să șteargă arhiva de la ziarul Adevărul, după ce Dumiru Tinu a fost dus la cele veșnice, arhivă unde erau strânse cele mai incredibile dovezi despre cum a reușit Puzdrea să facă avere. Și nimeni nu a stat ca Bogdan Chireac la căpătâiul lui Puzdrea când au venit cei de la DIICOT și FBI și au descoperit chiar în casa acestui golănaș un grup de hackeri de talie internațională, care împărțeau furăciunile cu Puzdrea.

A auzit cineva de ani buni de când a avut loc această descindere vreun cuvânt despre acel moment? Vreun dosar al lui Puzdrea în care să fie și el învinuit? Nu! Atunci nu putem pune la îndoială ce a făcut Bogdan Chireac pentru șeful său suprem. E la fel de adevărat și faptul că pentru cumințenia de care a dat dovadă Bogdan Chireac a fost răsplătit ca atare cu o mare vilă pe care Puzdrea i-a dăruit-o la câțiva pași de casa în care el însuși locuiește, ca să nu se mai obosească vreunul dintre ei să facă drumuri pe la restaurante și cafenele departe de ochii curioșilor ca pună la cale planuri diabolice. Una peste alta, cei mai câștigați sunt tot slugoii cu pixul în mână care reușesc și acum să împroaște cu noroi în oamenii pe care Dumitru Puzdrea nu-I înghite din motive doar de ei știute. Una peste alta, cine va avea de suferit? Jurnaliștii care au ținut cu Udrea și Vanghelie? Sau cei care îl țin isonul marelui mafiot Dumitru Puzdrea? Ne poate răspunde cineva la o astfel de întrebare?

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

1 Raspuns

  1. iunie 21, 2015

    […] alături de fiul fostului președinte al Moldovei, Sergiu Lucinski. Cei doi, ajutați de un ofițer DIICOT, l-au șantaja pe un om de afaceri și i-au cerut nu mai puțin de patru milioane de euro, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *