• Fără categorie
  • 0

Zamfirescu, radiografia actorilor politici. Cine seamănă cu un actor italian şi cine nu are forţă

ianuarie 14, 2016

Florin Zamfirescu i-a analizat, la Realitatea TV, pe cei mai importanţi politicieni români şi felul în care acţiunile lor au influenţat percepţia românilor despre ei.

Actorul Florin Zamfirescu a făcut, la invitaţia lui Rareş Bogdan, o radiografie a scenei politice româneşti şi a celor mai importanţi actori politici.

Zamfirescu: “Sper să se schimbe în iunie ceva. Speranţa nu dispare. Sper să reuşesc cu micile mele puteri să schimb ceva. La ce foloseşte un om bătrân să mai trăiască? Mama mea, o înţeleaptă, mi-a spus, o dată: “Nu ştiu ce să îţi doresc, să ajungi la vârsta mea sau să scapi mai repede”. În România bătrânii fără copii nu pot trăi, nu pot supravieţui. Mama ne-a declarat: “Dacă nu vă aveam pe voi, pe mine şi pe sora mea, nu mai trăiam”.

Dl. Liviu Dragnea arată ca un actor de cinema, are o prestanţă extraordinară, seamănă cu un actor italian. Ponta nu arată bine. Am o poză cu el, dintr-o delegaţie, în care e mai scund puţin decât mine şi am 1,82 m. Ponta a fost coleg cu băiatul meu în copilărie şi mi-a şi spus, la un moment dat, că habar nu am câte petreceri a făcut la mine acasă când nu eram. Nu mai are şansă în politică. Mă tem că i se agaţă tinichele de picioare doar ca să fie dărâmat, că nu e atât de grav ce a făcut…cele ce i se reproşează acum sunt subţiri, poate nu sunt…nu ştiu.

L-am respectat foate mult pe Tăriceanu, căruia i se spunea Moliceanu pentru că rezista la atacurile lui Băsescu. Aşa am ajuns să nu îl sufăr pe Băsescu. Tăriceanu m-a supărat când s-a rupt de liberali. Aici sunt politici şi secrete. Oamenii mai şi îmbătrânesc, el este de-o vârstă cu mine. Amândoi ne-am însurat de curând…să ne vedem mai bine de bucuriile vieţii.

Pe Crin Antonescu l-am regretat. Un discurs cum are el nu mai are niciun politician român. Cred că a vrut să fie preşedinte, a fost pentru 2 săptămâni şi i-a ajuns.

Traian Băsescu e o persoană care prin inteligenţă se poate face necesar. În locul lui, eu băgam capul în nisip şi dispăream, îmi vedeam de Nana. Asistăm la o scamatorie de bâlci, pentru că ce se întâmplă în familia lui, cu Mircea Băsescu şi Mondialul şi ăştia…trebuie făcută o telenovelă. Dacă la Ponta e cusută niţel cu aţă albă, aici e descusută cu aţă albă. Ştia dl. Băsescu de banii de la ANRP…ştia, că e un jucător. Sunt alte căi, alte surse de venit…şi-a băgat şi fetele în maclavaisul acesta.

Ca o paranteză, l-am cunoscut pe Mischie. Lansam o carte la Târgu Jiu şi când l-am întâlnit mi-a făcut o impresie bună. Abia apoi când am văzut ce se întâmplă m-am întrebat dacă mai există ruşine în ţara asta.

Vasile Blaga intră în conul de umbră al lunii noi. DNA-ul se ocupă doar pe luna nouă, adică de ce se vede. Nimeni în România nu mai crede că Vasile Blaga e kosher, curat. Dar nimeni nu poate dovedi. Am prieteni în Bihor, unde a fost o vreme la Vamă, vă spun că nu are deloc prieteni acolo. Parcă văd, în campanie, când călătorea Iohannis, dl. Blaga era acolo permanent.

Nu ştiu cum a ajuns doamna Alina Gorghiu în această poziţie, pentru că nu are forţa. Nu e vorba de faptul că este femeie, ci că nu are forţă. E o delicată, o mimoză, graseiază. Bătălia este foarte mare. Nu spun asta pentru a o descuraja. Eu sunt în forul meu liberal şi îi iubesc pe liberali.

Dacian Cioloş mi-a răspuns, depinde la ce mă refer, exact pe un stil evreiesc, cu o altă întrebare, când am întrebat dacă va renegocia aderarea României la UE. Toţi ştim că am negociat în genunchi numai penu a intra şi s-au semnat acte de care n-am ştiut. Am zis că o să dăm solul, subsolul, apele şi totul. Mi-a spus că vom avea preşedinţia UE în 2019…păi până atunci se va alege praful de tot…

E anul decisiv pentru Iohannis, toţi am avut răbdare. Toţi cei care îl susţineam acum un an vedeam ce cusururi sunt, dar alegeam răul mai mic. Nu e de ajuns când se aude imnul României să ţii mâna pe inimă, asta cere nişte fapte, de apărare a acestei ţări. Am fost fericit că putem demonstra că nu suntem xenofobi când l-am ales. Putea fi şi un ungur preşedinte, a fost ales un neamţ….deşi părerea mea e că toţi cei născuţi aici sunt români. S-a prezentat ca un om foarte serios, imediat în Parlament. Şi-au dat seama parlamentarii, între timp, că e un fel de stâncă, nemişcată.

Cred că Iohannis vrea să facă ceva, dar mai încet, aşa. S-ar putea ca peste patru ani să arate altfel România”, a mai spus Florin Zamfirescu, la Realitatea TV.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *