• Fără categorie
  • 0

Zeci de familii dintr-un sat din Munţii Apuseni, blocate din cauza troienelor de zăpadă

decembrie 4, 2016

60 de familii din satul Borleşti, judeţul Alba, au rămas blocate, sâmbătă, din cauza troienelor de zăpadă, care depăşesc un metru şi jumătate, aproape 30 de pompieri, muncitori şi voluntari intervenind pentru deszăpezire şi deblocarea drumurilor de acces.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, un drum dintre localităţile Certege şi Borleşti din Munţii Apuseni este blocat pe un kilometru, iar troienele depăşesc în unele zone un metru şi jumătate.

“Circulaţia auto este blocată pe circa un kilometru. Oamenii pot circula pe jos. Pe o porţiune de un kilometru a viscolit mai tare zăpada şi este blocat drumul. De la Pichetul Câmpeni a mers un ofiţer cu 16 subofiţeri cu două autospeciale”, a spus pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alina Marescu.

Primarul oraşului Câmpeni, Călin Andreş, de care aparţin cele două localităţi, a declarat că oamenii din Borleşti nu pot ajunge cu maşini în Câmpeni, din cauza troienelor mari de zăpadă.

“Am trimis, pentru deblocare, şase muncitori de la primărie şi patru voluntari. Se intervine cu utilaje”, a spus Călin Andreş.

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *