• Fără categorie
  • 0

Zeci de percheziţii în București și mai multe județe, în patru dosare cu prejudicii uriaşe

mai 18, 2016

Oamenii legii desfășoară miercuri dimineața acțiuni de amplare în București și mai multe județe. Mascații au descins în zeci de locații, în patru anchete diferite.

Poliţiştii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare miercuri 13 mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi pe raza judeţelor Constanţa, Sibiu şi Bihor, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor în care prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este de peste 9.350.000 de lei, informează un comunicat de presă al DGPMB.

Potrivit sursei citate, din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii fictive în domeniul construcţiilor, materialelor de construcţii, publicităţii şi transporturilor, urmărind sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile şi deducerea frauduloasă a taxei pe valoare adăugată.

Persoanele vizate urmează să fie audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 3.

Poliţişti ai Capitalei pun în aplicare miercuri 18 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţului Prahova, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţii, potrivit unui comunicat de presă al DGPMB.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii fictive în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţii, urmărind sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile şi deducerea frauduloasă a taxei pe valoare adăugată, precizează sursa citată.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 1.400.000 de lei, suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor fiind de peste 3.500.000 de lei, informează DGPMB.

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 4.

Poliţiştii prahoveni specializaţi în investigarea criminalităţii economice efectuează, miercuri, nouă percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, percheziţiile au loc la adrese din Bucureşti, dar şi din judeţele Prahova, Ilfov şi Cluj.

“Din cercetări a rezultat că, în perioada 2011-2016, prin intermediul a 6 societăţi comerciale, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal prin care ar fi înregistrat şi declarat operaţiuni fiscale nereale, cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor aferente. Ulterior, pentru a disimula provenienţa sumelor rezultate, persoanele bănuite ar fi apelat la metode precum transferuri bancare, urmate de retrageri imediate de numerar sau rularea banilor prin mai multe conturi bancare”, se arată în comunicatul citat.

Cinci persoane vor fi duse la audieri în baza unor mandate, în cauză urmând a fi dispuse măsurile legale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 3.500.000 de lei.

Poliţişti din oraşul Bragadiru efectuează miercuri, în baza autorizaţiilor emise de către Judecătoria Cornetu, trei percheziţii la locuinţele a două persoane, care ar fi şantajat o tânără de 18 ani din Ciorogîrla, informează un comunicat de presă al IPJ Ilfov.

Percheziţiile sunt efectuate în judeţul Ilfov la Ciorogîrla şi Chiajna şi în judeţul Teleorman, în localitatea Poeni.

Potrivit sursei citate, conform sesizării primite, doi tineri, în vârstă de 19, respectiv 20 de ani, în perioada 2014-2016, ar fi şantajat-o pe tânără cu publicarea unor imagini compromiţătoare pe un site de socializare.

Cei în cauză vor fi conduşi la sediul Poliţiei oraşului Bragadiru pentru audieri, urmând a fi formulate propuneri procedurale către Parchet şi instanţa de judecată, precizează IPJ Ilfov.

Pentru completarea probatoriului, de la domiciliile celor doi poliţiştii au ridicat telefoane mobile şi memory stick-uri.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *